Mere end 20 år på bagen!!!
Sådan gik det til....

En sommerdag i 1985 flyttede den første shetlandspony ind på Svendborgvej 215 i Faaborg. Det var en sort hoppe på 2 år med navnet St. Svangens Lisabeth.

Ganske ubevidst skete det nok denne dag, men jeg vidste hurtigt inderst inde, at shetlandsponyen for altid var min ven

 

I nogle år var vi bare Lisabeth og jeg, men så skete det da endelig i 1989, at Black Boy kom til verden. Brun og fin var han jo, men med en sort far og en sort mor, måtte han da blive sort?!?

Ja, det er jo dejligt, at man er blevet klogere

Black Boy fik kælenavnet Blacker, voksede sig stor, stærk og endnu mere brun. Men ville den førstefødte øjesten kunne bestå en longeringsprøve og overhovedet blive kåret??

Det skulle vise sig i 1995, at der kunne svares ja til begge dele. Navneskift til Brown Boy fulgte naturligt i kølvandet og en avlshingst med championatstitel var i hus.

Jagten gik ind på en avlshingst mere, til brug på Blackers søskende, Elisa og Manley. En dag i 1998 stod han der i gul og gratis, Røgens Casper, sort og smuk. Han blev købt og sørme om ikke også han kunne bestå sin materialeprøve og blive kåret. Avlshingst nr. 2 var en realitet i 1999. Selvsamme Casper vandt med alt sin charme og lækre hår i 2000 titlen som skuets bedste hingst på Det Fynske Dyrskue


Uden hopper ingen føl! Et par hopper blev indkøbt for at give Blacker lidt at se til og for at arbejde på at avle føl i samme brune farve som min fars belgierheste. Der arbejdes fortsat på dette og et par flotte chokoladebrune afkom er det da blevet til.

Under alle omstændigheder begynder det pludselig – med nu 7 avlshopper – at gå stærkt med at øge bestanden. Selv synes jeg jo bare, at de hver og én har deres helt egen plads i mit hjerte. Sådan må det vel naturligt være med ens ”børn”

 

Den nærmeste fremtid byder ganske sikkert på mange flere dejlige oplevelser med de kære små shetlandsponyer.
Jeg glæder mig i hvert fald til at være med!
Og vi håber du også har lyst til at kigge forbi og følge med i, hvad vi får tiden til at gå med.....